29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Kapr s omáčkou

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
máslo 100 g
hladká mouka 1 lžíce
cibule 1/2 ks
cukr krupice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Naporcujeme si kapra, hlavu dáme povařit a porce kapra prosolíme a necháme je odležet. V rendlíku si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji rybím vývarem. Na pánvi si rozpustíme máslo, zpěníme cibuli, přidáme cukr, celé nové koření, hřebíček a porce kapra. Podlijeme vínem a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Přidáme jíšku, povaříme a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

RECEPTY

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...